Gluteeniton kastike on yksi yleinen tuskailun aihe gluteenittomissa kotikeittiöissä. Kun kokeilet tätä gluteenittoman ruskean kastikkeen reseptiä, et enää tarvitse muita reseptejä!

Miten ja millä tulee paras gluteeniton kastike, on tietenkin makuasia. Vaikka itse tykkään kovasti kokkaamisesta, akuutin kiireen ja hätäisen luonteen takia haluan ruoan – ja kastikkeen – silti valmistuvan nopeasti, varmasti ja ilman turhia kikkailuja.

Tämän gluteenittoman kastikkeen reseptin avulla sinulla ei enää ole edessä klimppien siivilöintiä tai pohjaan palannutta suurustetta, vaan helposti hyvää, sileää kastiketta!

Muunna kastike punaviinikastikkeeksi tai pippuri-kermakastikkeeksi

Tällä gluteenittoman kastikkeen reseptillä saat peruskastikkeen, josta voit helposti ruokalajin ja maun mukaan muokata mieleisesi. Kun lisäät tilkan punaviiiniä, saat punaviinikastikkeen, joka on tietenkin klassikko. Myös tippa haluamaasi kermaa tai ripaus viherpippuria tuo vaihtelua peruskastikkeeseen.

 

 

Itse olen jo vuosia käyttänyt Virtasalmen Viljatuotteen tef-jauhoja moneenkin eri leipomukseen. Ne ovat ihan täydellisiä tähän superhelppoon ruskeaan kastikkeeseen.

Tiesitkö, että tef-jauhot sisältävät paljon rautaa, josta meillä erilaisista suoliston ongelmista kärsivillä on useimmiten puutetta? Lisäksi jauhot ovat todella kuitupitoisia. Kuidun puutehan on gluteenittoman ruokavalion suuri ongelma, jos ei mieti mitä lautaselta suuhunsa pistää.

Gluteeniton ruskea kastike: ohje

(gluteeniton, vehnätön, maidoton, vegaaninen)

5 rkl margariinia (käytin Keijua)
4 dl kylmää vettä
2 rkl tef-jauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria
maustepippuria

 

 

Ruskista margariini kattilan pohjalla.
Vispaa kylmä vesi ja tef-jauho kulhossa hyvin sekaisin, niin ettei seoksessa näy enää yhtään klimppejä.
Anna rasvan kattilassa jäähtyä hetki, ettei se räisky kun lisäät vesi-jauhoseoksen.
Kaada vesi-tef-seos kattilaan koko ajan vispaten.
Lisää suola sekä veitsenkärjelliset jauhettuja pippureita.

Anna hautua pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia, jotta jauhot hiukan kypsyvät.
Tarkasta maku ja lisää halutessasi kaurakermaa, viherpippuria, tomaattipyrettä tms. mausteeksi.