Rakkaat lampaat saa myös maistiaiset kuningatarpaistoksesta

Helppo gluteeniton kuningatarpaistos on oikea huonon ( tai laiskan..) leipurin unelma. Tämä on vähän kuin kuningatarpiirakka, mutta väärin päin.
Pinnasta tulee ihanan rapsakka toisin, kuin usein mustikkapiirakan pohjasta, joka helposti vettyy löllöksi. Tämä on myös nopea tehdä, jos ei lasketa uunissa oloaikaa. Gluteenittomat raaka-aineet ovat myös tässä sellaisia, mitä löytynee useimmista pienistäkin kaupoista. Lisäksi perunajauhot ja gluteeniton kaurahiutale ovat halpoja gluteenittomia raaka-aineita.
Itse tunnustan olevani laiska varsinkin mökillä. Mieluummin vietän aikaa lasten ja lampaiden kanssa, kuin keittiössä. Siellä ei myöskään ole kovin kattavaa tarvike arsenaalia leipomiseen, enkä sellaista sinne myöskään halua. Aika usein olen tehnyt tätä ihan ”näppituntumalla”, mutta teitä ilahduttaakseni laitoin kerrankin määriä ylös. Koska haluan suosia myös kauden tuotteita sekä metsän antimia, olen tehnyt tätä myös raparperistä sekä karviaisista ja omenista.
Itseäni ilahduttaa myös se, että kaikki aineet ovat kotimaisia, mikä on melko harvinaista gluteenittomassa leivonnassa.

Helppo gluteeniton kuningatarpaistos

Marjatäyte:

4   dl   mustikoita
2   dl   vadelmia
1,5dl   sokeria
1   dl   perunatärkkelystä (tai maissitärkkelystä)

Kuorrute;

3    dl  puhdas kaurahiutaleita
1,5 dl  margariinia
1    dl  perunatärkkelystä
2,5 dl  sokeria
1         kananmuna ( tai 1/2 dl vettä)
1    dl  vettä

 

    

1.  Sekoita marjat, sokeri ja tärkkelys keskenään varovasti.
Laita seos korkeareunaiseen uunivuokaan.
2.Sekoita sulatettu margariini, vesi, kananmuna ja kuivat aineet keskenään.
3. Kaada seos varovasti marjaseoksen pinnalle, niin, että marjat peittyvät.
4. Paista +200c 35-45 min

Itselläni oli käytössä pienehkö vuoka, jonka mitat olivat 18 cm x 24 cm. x 6cm.
Jos sekoitat kovasti marjoja, niistä alkaa irrota nestettä. Neste ja tärkkelys saattavat tällöin painua paistoksen pohjale.
Vahdi uunissa olevaa paistosta loppuaikana,koska uuneissa on valtavia eroja.

Anna tekeytyä vähän aikaa niin marjaseos on kiintempää.
   Tarjoa  lämpimänä,  vaikka maidottoman vaniljavaahdon kera.